Da li ste znali?

Jedan od softvera čija je upotreba vrlo široka, uskoro će okončati pružanje podrške korisnicima. Početkom naredne godine Microsoft će najavljene promene sprovesti u delo, a to znači da prestaje podrška za Windows 7 od 14-og januara 2020.godine.

Šta to tačno znači za korisnike i koje su moguće posledice?

Za većinu poslovnih i privatnih korisnika koji još uvek na svojim uređajima koriste operativni sistem Microsoft 7, ovo znači da će nakon 14-og januara, ukoliko ne izaberu odgovarajuću alternativu, ostati uskraćeni za tehničku podršku od strane Microsofta. Softverske, bezbedonosne i hitne i ispravke takođe će biti uskraćene, a sve to za korisnika može da dovede do ne tako malih posledica. Znajte da jedino legalne verzije softvera, kao što je npr. Windows 10 mogu Vašem poslovanju i svakodnevnoj upotrebi pružiti bezbednost i neophodnu podršku. Rad sa nadograđenim  ili nelegalnim verzijama, kao i korišćenje softvera čija je tehnička podrška od strane proizvođača ukinuta- sa sobom nosi veliku dozu sajber rizika. Bezbednost informacija, dosadašnjeg rada, i samim tim i stečenog ugleda vrlo lako može biti ugrožena, a ulaganje u legalne softvere je, nesumnjivo, najisplativija opcija!

Koje je rešenje?

Pripremite se na vreme i kreirajte rezervne kopije svih datoteka koje smatrate važnim. Kopije sačuvajte na hard disku ili u tu svrhu iskoristite cloud opcije. Tačno je da na postojećim uređajima možete instalirati Windows 10, ali naš savet je da, ipak,  ne štedite na investiciji u sigurnost i da nabavite novi uređaj.

Da bi ova promena bila što jednostavnija, pozivamo Vas da nam se obratite, a mi ćemo odgovoriti na svaki Vaš upit. Brza reakcija i stručnost JAPI com tima, osiguraće bezbednost i uspešnost Vašeg poslovanja!

Kontaktirajte JAPI com tim klikom na LINK

Koliko smo odgovorni?

Da li je u pitanju navika ili manjak informacija, ostaje nam da sami procenimo. Zahvaljujući statistici i istraživanjima koja su sprovedena kako sa privatnim, tako i sa poslovnim korisnicima, dolazimo do vrlo zanimljivih podataka- četiri od deset ispitanika koristi zastarele sisteme, koji već odavno ne pružaju podršku. Widnows Vista, XP i Windows 8 su oni koji su i dalje prisutni u upotrebi, bez obzira na to što ista ostavlja dosta prostora za napad na bezbednost sistema. Kako potencijalna šteta može imati velike posledice, od izuzetne važnosti je biti u toku sa svim aktuelnim informacijama i znati na koji način svojim uređajima možete pružiti maksimalnu zaštitu.

Više detalja o promenama koje slede, saznajte na linku.