VIRTUALIZACIJA SERVERSKE INFRASTRUKTURE

Virtuelizacija serverske infrastrukture podrazumeva savremenu IT tehnologiju kojom se “skladišti“ više virtuelnih servera na jedan fizički server. Tehnologija virtualizacije pogodna je za svako preduzeće koje ima više od jednog serverskog računara, a posebno je efikasno i isplativo rešenje za organizacije koja spadaju u kategorije manjih i srednjih preduzeća.

Koje su prednosti virtuelizacije?

Virtuelizacijom servera postiže se smanjenje troškova firme po više osnova, kao što su uštede električne energije (troškovi hlađenja i potrošnje energije su dosta manji), izdaci za obezbeđenje prostora i neophodnih hardverskih komponenti.
Uz virtuelizaciju servera za vrlo kratko vreme omogućava se kloniranje postojećeg servera, i pri tome se vreme za instaliranje novog fizičkog servera značajno smanjuje.
Značajna ušteda vremena u IT sektoru je još jedan plus koji ostavlja prostor za usmeravanje na strateška pitanja,razumevanje uticaja IT segmenta na osnovno poslovanje kompanije i razvojne projekte kojim se unapređuje poslovanje, što za krajnji rezultat ima povećanje prihoda.
Korišćenje softvera koji pomaže u sigurnom i efikasnom postupku kreiranju rezervnih kopija podataka.

Ovde možete dobiti potpuno prilagođenu ponudu Vašim potrebama